Published On: lun, feb. 11th, 2019

Copiii Romaniei sunt sortiti sa traiasca cu 84 de lei pe luna, bani cu care sa creasca sanatos si responsabil

In pofida anunturilor repetate ale Guvernului, facute cu mult entuzism si ingrijorare pentru cei ce reprezinta viitorul Romaniei, potrivit carora alocatiile pentru copii se vor mari, acest lucru a ramas doar o idee. Alocatiile au ramas tot 200 de lei pentru copiii sub 2 ani, respectiv 84 de lei pe luna pentru copiii intre 2 si 18 ani.

Proiectul de lege care prevede majorarea alocatiilor pentru copii, s-a spulberat, proiectul cu pricina fiind respins de Senat. In expunerea de motive era prezentat faptul ca Romania inregistreaza anual o crestere economica de care, in mod firesc, trebuie sa beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii si tinerii.

“O prima masura necesara este ajustarea valorii alocatiei cu indicele anual de inflatie pentru a mentine suma la aceeasi valoare de piata, cu alte cuvinte sa nu scada”, este adaugat in expunerea de motive a propunerii legislative.

In contrast, multe tari din Uniunea Europeana ofera alocatii care depasesc 100 de euro. Luxemburg, spre exemplu, este una dintre cele mai darnice tari cu minorii lor. Aici alocatiile ajung la 265 de euro pe luna, in functie de varsta. Alocatiile copiilor luxemburghezi sunt aproape de 15 ori mai mari decat cele din Romania.

Detinutul e mai scump decat un copil, 993 de lei este costul mediu pe care ANP il plateste lunar pentru un puscarias. Carnea nu lipseste din meniul pe care il primesc in fiecare zi infractorii. Detinutii beneficiaza gratuit de asistenta medicala, tratament si medicamente. In plus, cei care muncesc sau sunt bolnavi au parte si de suplimente. Meniul puscariasilor contine tot ceea ce are nevoie o persoana

Dincolo de zidurile penitenciarelor, copii Romaniei sunt sortiti sa traiasca cu 84 lei pe luna, bani cu ajutorul carora sa poata sa creasca sanatos si responsabil.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>