Published On: mar, feb. 19th, 2019

Controale ANAF la sange in toata tara / Vizate sunt persoanele fizice

ANAF avertizeaza asupra unei operatiuni fara precedent, care vizeaza mii de romani care nu si-au platit taxele.

Vizate de operatiunea fara precedent a ANAF vor fi in special persoanele cu venituri nedeclarate, precum cele obtinute din chirii. Analiza este derulata la nivelul directiei de inspectie fiscala a ANAF, directie care se ocupa de persoanele fizice, altele decat cele cu averi mari.

ANAF s-a aratat dispusa in ultima perioada la eforturi iesite din comun pentru a veghea asupra bunului mers al plattii de taxe si impozite. In cadrul operatiunii ”Iceberg”, unde sunt analizati 487 de contribuabili mari si mijlocii, ANAF a anuntat relocarea de personal din tara catre zonele de risc major reprezentate de marile orase.

“Vom reloca personal din tara in functie de zonele de risc. Ca sunt zone in jurul Clujului, in jurul Iasului, in jurul Constantei, in jurul Bucurestiului. Nu este vorba doar de Bucuresti. Este vorba de toata tara si noi trebuie sa ne indeplinim scopul de a crea un mediu economic corect si toata lumea sa-si plateasca impozitele si taxele stabilite de legislatia in vigoare, fara abuzuri si de dorit ca toata lumea, dar absolut toata lumea cand declara sa si plateasca”, a declarat Virgil Pirvulescu, vicepresedinte ANAF.

Astfel ca la 25 ianuarie volumul sumelor declarate a crescut considerabil, in speta la contribuabilii care au facut obiectul unor verificari operative.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>