Published On: vin, feb. 8th, 2019

Condamnare la inchisoare cu executare pentru Radu Mazare si Cristi Borcea

Joi seara, 7 februarie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis condamnarea lui Radu Mazare la 9 ani de detentie, a lui Cristian Borcea la 5 ani de inchisoare si a lui Nicusor Constantinescu la 5 ani cu executare, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri. Decizia este definitiva, fiind luata de un complet de 3 judecatori condus de Ionut Matei.

La ultimul termen, procurorii DNA au cerut 15 ani pentru fostul edil din Constanta.

”In prezent se desfasoara activitati pentru intocmirea documentelor necesare sesizarii instantei de judecata in vederea emiterii mandatului european de arestare si a celui de urmarire internationala” a anuntat IPJ Constanta.

Initial, pe fond, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Radu Mazare la 4 ani cu suspendare, pe Nicusor Constantinescu la 3 ani cu suspendare, Cristian Borcea fiind achitat.

Radu Mazare este in prezent in Madagascar, iar Cristian Borcea este liber, dupa ce a fost eliberat conditionat in urma cu cateva luni.

Potrivit DNA, in perioada noiembrie 2002 – iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, in exercitiul atributiilor de serviciu, cu stiinta, au solutionat in mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, in scopul obtinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat in dobandirea de catre ei sau de catre persoane din anturajul lor a proprietatii asupra unor mari suprafete de teren la care nu aveau dreptul.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>