Published On: vin, feb. 8th, 2019

Concediile medicale ale soferilor Braicar dau peste cap programul calatorilor

S-a aflat motivul intarzierii autobuzelor. Concediile medicale de care au beneficiat soferii Braicar in luna ianuarie au dus la perturbarea programului curselor. “Eu cred ca exista un numar suficient de soferi, acum stiu ca sunt intr-un parametru aproape normal, dar mai apar anumite disfunctionalitati prin faptul ca, in anumite perioade, soferii, din motive medicale, au concediu. Si in luna ianuarie, daca nu ma insel, au fost peste 20 de concedii medicale la Braicar, lucru care afecteaza bineinteles fluenta autobuzelor, traficul si asa mai departe. Dar cauzele acestea medicale probabil ca nu pot fi anticipate de nimeni”, a explicat Marian Dragomir.

Dupa cum declara edilul, de acum cetatenii nu trebuie sa isi mai faca probleme deoarece cu noua achizie de 15 autobuze se va face fata fluxului de calatori. In ceea ce priveste respectarea orarului de calatorie, aceasta problema se va rezolva definitiv in momentul in care vom avea statii smart in Braila, deoarece toate autobuzele sunt dotate cu GPS si traseul acestora va putea fi urmarit si gestionat in timp real. “Mai apar anumite disfunctionalitati privind organizarea curselor. In sensul ca nu sunt coordonate foarte bine, ca se intalnesc de multe ori si merg cate 3 sau 4 autobuze in comun, chiar daca nu sunt pe acelasi traseu. Am avut o discutie privind decalarea acestora. Atunci cand ei vad ca sunt 3 autobuze, pleaca un pic diferit. Unul pleaca mai repede, celalalt sta mai mult in statie. Si apropo de statii eu imi doresc ca in acest an sa avem participanti la licitatia pentru statiile moderne si sa inchidem si acest subiect. Acum avem flota completa si GPS-uri pe masini”, a declarat Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>