Published On: mie, feb. 6th, 2019

Anularea pensiilor speciale nesimtite si majorarea veniturilor invalizilor si veteranilor de razboi

Senatul a adoptat tacit o noua lege pentru pensii speciale prin care se cere anularea acestora. Legea va fi fi trimisa Camerei Deputatilor, forul decizional.

O initiativa legislativa care prevede anularea pensiilor speciale ale personalului Curtii de Conturi, ale diplomatilor, ale senatorilor si deputatilor, ale personalului auxiliar din instante, ale functionarilor publici parlamentari si ale Avocatilor Poporului a fost adoptata tacit, fara dezbatere, de Senat si va fi trimisa Camerei Deputatilor, forul decizional.

Proiectul a fost initiat de parlamentarii PMP, in frunte cu fostul presedinte Traian Basescu, care propun in schimb majorarea substantiala a veniturilor invalizilor si veteranilor de razboi, precum si a vaduvelor acestora, argumentând ca ”statul are datoria morala de a se intoarce cu recunostinta cuvenita catre adevaratii ei eroi”, care in prezent primesc o recompensa medie de 239 de lei pe luna.

Potrivit Casei Nationale de Pensii, la finalul lunii octombrie 2018 in România erau aproape zece mii de beneficiari de pensii speciale, fara a lua in calcul militarii si politistii, pensia medie fiind de peste 17.000 de lei.

In ceea ce priveste informatiile transmise de Camera Deputatilor si Senat anul trecut, numarul parlamentarilor pensionari este aproape dublu fata de cel al senatorilor si deputatilor in functie. 506 fosti deputati si 221 de fosti senatori primesc celebra indemnizatie pentru limita de vârsta. In total, 727 fosti demnitari, fata de 465 cât numara in prezent Parlamentul. Pensiile speciale sunt cuprinse intre 1.800 si 13.500 de lei pe luna, iar costul lunar al acestora depaseste trei milioane de lei.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>