Published On: mie, feb. 13th, 2019

Ajutor de la stat / Elevii vor beneficia de rechizite gratuite in valoare de 100 de euro

Ecaterina Andronescu a facut un anunt foarte important, ce ii vizeaza pe toti elevii. Acestia vor primi un ajutor din partea statului.

Potrivit ministrului, fiecare elev va primi un ghiozdan complet, cu manuale si rechizite pentru un an intreg.  “Nivelul este cam de 100 de euro pentru fiecare ghiozdan. Aici o sa existe un echipament de sport, care se va acorda cu ajutorul unor vouchere, pentru ca este foarte greu sa cumperi pentru fiecare copil in parte”, a afirmat ministrul Educatiei.

Invatamantul obligatoriu este gratuit, conform Constitutiei, insa parintii trebuie sa plateasca in fiecare an rechizitele copiilor, uneori chiar si manualele.

Conform ministrului Educatiei, situatia se va schimba, iar elevii vor primi la inceputul fiecarui an scolar un ghiozdan cu toate rechizitele necesare.

“Avem bani si pentru un proiect care nu a fost dezvoltat in anii anteriori si anume un ghiozdan complet pentru fiecare elev. Sa asiguram educatia gratuita, asa cum spune Constitutia”.

In acest ghiozdan trebuie sa fie manualele pentru care se da examen, limba româna, matematica etc, si rechizitele care sunt necesare pe un an intreg. Elevii trebuie sa fie inscrisi in invatamântul de stat, primar si gimnazial, la cursuri de zi, iar venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat in luna iulie a fiecarui an, sa fie de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe tara.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>