Published On: lun, ian. 21st, 2019

Vernisaj la Muzeul Brailei “Carol I

Muzeul Brailei „Carol I” va invita la vernisajul expozitiei aniversare, Gheorghe Mosorescu – Adieri, marti, 22 ianuarie 2019, ora 17, la Galeria „Gheorghe Naum” din Piata Traian, nr. 3 (intrarea prin strada Galati).
Cu acest eveniment pictorul marcheaza o dubla sarbatoare: implinirea a 65 de ani de viata si 25 de ani in functia de presedinte al Filialei Braila a Uniunii Artistilor Plastici din Romania.
Expozitia reuneste 50 de lucrari realizate in pastel, din perioada cuprinsa intre anii 1997 si 2016. Daca in aparenta aceasta propune o calatorie fascinanta in miezul unui paradis natural, in fapt ea se compune din imagini ale unor secvente de viata. Simtim, privindu-le, cand pictorul a fost fericit sau cand a avut nelinisti, cand s-a lasat coplesit de maretia spectacolului de lumini si umbre, reprezentandu-l, sau cand l-a transfigurat pe acesta in expresie a incremenirii timpului, astfel incat nimic sa nu mai poata fi clintit din loc: „Clipa, ramai, caci esti atata de frumoasa!”.
Va invitam, asadar, sa-i fim alaturi la aceasta dubla aniversare, darul cel mai frumos pe care i-l putem oferi.
Expozitia este deschisa pana la sfarsitul lunii februarie, iar intrarea este gratuita.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>