Published On: lun, ian. 21st, 2019

Trei persoane au incercat sa treaca frontiera cu documente false

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit ascunse, asupra a trei persoane, doua carti de identitate si un certificat de pregatire profesionala, cu insemnele autoritatilor romane, care erau false.
In data de 17 ianuarie, in jurul orei 08.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, calatorind ca pasager intr-un autoturism marca Mercedes-Benz, inmatriculat in Polonia, D. F., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 25 de ani.
Cateva ore mai tarziu, in acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, calatorind ca pasager intr-un autocar marca Mercedes-Benz, D. F., un cetatean din Republica Moldova, in varsta de 38 de ani.
In data de 18 ianuarie, in jurul orei 09.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, calatorind ca pasager intr-un autocar, cetateanul din R. Moldova G.M., in varsta de 29 de ani.
In baza analizei de risc pe linia fraudei documentare, echipele comune de control au procedat la efectuarea unor controale amanuntite asupra persoanelor, in urma carora au descoperit, ascunse asupra celor trei cetateni, doua carti de identitate si un certificat de pregatire profesionala, cu insemnele autoritatilor romane.
Cu ocazia verificarilor specifice efectuate, politistii au stabilit ca documentele in cauza nu indeplinesc conditiile de forma si fond ale unora autentice, fiind false.
Cu privire la cele constatate, persoanele in cauza au declarat ca intentionau sa mearga in Italia, respectiv Franta si ca au procurat documentele de la persoane ale caror date de identitate nu le cunosc, platind sume cuprinse intre 100 si 300 de euro.
In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>