Published On: vin, ian. 18th, 2019

Tramvaie noi pentru “batrana” Braila

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a anuntat ca va cumpara prin licitatie 10 tramvaie noi pentru Braila, 10 pentru Galati si 20 pentru Ploiesti. In Municipiul Braila, Licitatia Publica in Sistemul Electronic de Achizitii Publice are loc in data de 15.01.2019, iar data limita pentru depunerea ofertelor este de 27.02.2019.

Valoarea achizitiei este estimata la cate 80 milioane de lei pentru Braila si Galati, in timp ce la Ploiesti pentru cele 20 tramvaie se estimeaza un cost de achizitie de 160 milioane de lei, pretul estimat pe bucata fiind de 1.7 milioane euro. Finantarea achizitiilor provine 98% din fonnduri europene si 2% din bugetul local.

Pentru fiecare tramvai se solicita lungimea de 18 metri. Tramvaiele trebuie sa aiba o capacitate de transport totala de minimum 100 de locuri, din care minimum 32 de locuri pe scaune. Noile tramvaie trebuie sa fie unidirectionale, cu minimum trei usi duble de serviciu comandate electronic si actionate electric. Se solicita ca tramvaiele sa dispuna de facilitati pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor si pentru persoanele cu mobilitate redusa. Potrivit caietului de sarcini, noile tramvaie vor avea podea 100% coborata pe toata suprafata disponibila pentru pasageri, o viteza maxima de circulatie de 70 km/ora, reglabila, limitata electronic la 50 km/ora. Durata de viata a tramvaielor trebuie sa fie de cel putin 30 ani (opt ani fara reparatii generale).

Scaunele pentru calatori vor fi singulare si nu de tip bancheta, realizate din material armat cu fibra de sticla sau mase plastice cu tratament antistatic, vopsea inglobata, proprietati antigraffiti, antivandalism cu tapiteria rezistenta la uzura si murdarie, aer conditionat, sistem audio, sistem supraveghere video. Tapiteria trebuie sa poata fi schimbata usor si sa fie rezistenta la actele de vandalism.

Braila este printre primele orase din Romania care va avea tramvaie noi. Clujul a semnat, in luna august, cu Astra Vagoane pentru 22 de tramvaie, iar Oradea a semnat in octombrie pentru 10 tramvaie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>