Published On: vin, ian. 11th, 2019

RECOMANDARI IN ATENTIA CONDUCATORILOR AUTO – CIRCULATIA PE TIMP DE IARNA

Politistii rutieri le recomanda conducatorilor auto ca in conditiile unui carosabil umed sau acoperit cu zapada, sa ruleze cu viteza redusa, adaptata conditiilor de drum, sa-si sporeasca atentia si sa adopte o maniera calma la volan, fara sa bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevra in trafic trebuie sa fie efectuata numai dupa o temeinica asigurare.

Politistii braileni le mai recomanda soferilor:

Inainte de a pleca la drum, informati-va temeinic despre conditiile meteo si starea drumurilor!

Circulati cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in afara acestora, cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda;

Folositi corespunzator atat sistemul de iluminare-semnalizare, cat si cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic. Reamintim ca legislatia rutiera prevede obligativitatea folosirii luminilor de intalnire, in afara localitatilor si in timpul zilei;

Pastrati in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta;

Echipati autovehiculul cu pneuri corespunzatoare;

Verificati periodic acumulatorul acestuia;

Nu bruscati comenzile si folositi cu preponderenta frana de motor;

In zilele cu ploi, lapovita sau ninsoare, actionati din timp stergatoarele de parbriz;

Operatorii de transport ce detin autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, au obligatia legala de a monta pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

Nu in ultimul rand, rugam conducatorii auto incepatori sa evite pe cat posibil conducerea autovehiculului in conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim ca, daca au mai putin de un an de practica, viteza maxima admisa in afara localitatilor este cu 20 km/h mai mica.

DRUM BUN!

Comentarii

comentariu

About the Author