Published On: mar, ian. 22nd, 2019

PREMIERA / O firma de salubritate din Braila a fost amendata ca isi incalca atributiile

In perioada 18.01.2019 – 22.01.2019, politistii locali din cadrul Serviciului Ordine Publica si al Compartimentului Protectia Mediului apartinand Politiei Locale Braila au aplicat mai multe sanctiuni contraventionale persoanelor fizice si juridice care au incalcat prevederile in vigoare referitoare la respectarea curateniei pe domeniul public al municipiului Braila sau a celor privind deszapezirea domeniului public. Astfel, in ziua de 18.01.2019, un barbat in varsta de 41 de ani din Braila a fost surprins de un echipaj din cadrul Politiei Locale Braila in timp ce arunca doua pungi pline cu gunoi pe B-dul Al.I. Cuza. La solicitarea politistilor locali, barbatul a prezentat actul de identitate insa, in momentul in care a fost instiintat ca va fi amendat, a devenit agresiv atat verbal cat si fizic. Barbatul a fost imobilizat si condus la sediul Politiei Locale, pentru luarea masurilor necesare. Acesta a fost sanctionat contraventional cu suma totala de 4.000 lei, atat pentru aruncarea de reziduuri menajere pe domeniul public cat si pentru adresarea de cuvinte jignitoare de natura sa atinga prestigiul functionarului public.

De asemenea, in ziua de 21.01.2019, politistii locali din cadrul Compartimentului Protectia Mediului au aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 2.500 lei firmei S.C. Brai-Cata SRL Braila, deoarece in data de 15.01.2019 nu a asigurat iesirea in teren a autospecialelor pentru asigurarea curateniei si transportului zapezii de pe caile publice, din statiile mijloacelor de transport in comun, de la trecerile de pietoni semnalizate, din sectorul arondat pe raza municipiului Braila. Contactat de reporterii de la InfoBraila, Marian Dragomir a declarat ca nu are ce comenta in aceasta privinta.

“Nu am ce sa comentez, este o masura legala pe care S.U.P.A.G.L. -ul a aplicat-o in domeniul acesta. Nu am ce sa comentez, este pe regulament. Conform contractului nu am alte comentarii” a declarat Marian Dragomir.

Totodata, in ziua de 22.01.2019, in jurul orei 02.00, doi tineri in varsta de 19, respectiv 21 de ani, au fost depistati in timp ce aruncau, langa gardul Sc. Gen. ”Al.I.Cuza” situata pe str. Ghioceilor, trei saci din plastic plini cu gunoi ce provenea de la o societate comerciala cu profil alimentar/fast- food de pe Calea Calarasilor. Acestia au fost sanctionati contraventional cu suma totala de 2.000 lei.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>