Published On: lun, ian. 28th, 2019

Ministerul de Invatamant din Italia sprijina copii romanilor care se intorc acasa

Un nou proiect ambitios este in derulare la Cluj. O scoala acreditata de Ministerul Invatamantului din Italia urmeaza sa fie deschisa aici, proiectul fiind dedicat copiilor romanilor care doresc sa se reintoarca acasa din peninsula. Scopul acesteia este de ai ajuta pe copii romanilor sa se acomodeze mai usor in tara lor de origine.

Deocamdata este totul la faza de proiect dar demersurile au inceput deja. Scoala ar putea prelua copii de varsta invatamantului primar facilitandu-le continuarea studiilor si invatarea limbii de origine. In plan sunt prevazute si deschiderea unor clase de liceu cu invatare in limba italiana.

“Sunt foarte multi romani care se intorc din Italia, care au copii care s-au nascut acolo, care vorbesc limba italiana, sunt cetateni italieni, aici sunt inscrisi cu rezidenta in Romania si trebuie ajutati. Aici in Cluj Napoca este singura si unica scoala in limba italiana aprobata de Ministerul de Invatamant din Italia si trebuie sa o dezvoltam impreuna cu Centul Cultural Italian care se va redeschide” a spus Massimo Novali, consulul onorific al Italiei pentru Cluj, Bistrita-Nasaud si Mures.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>