Published On: mar, ian. 8th, 2019

“METAFORA SI CULOARE IN ZI DE SARBATOARE”

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI DESFASURARE A CONCURSULUI  NATIONAL DE CREATIE PLASTICA SI LITERARA “METAFORA SI CULOARE IN ZI DE SARBATOARE”

EDITIA a IX- a, 2018 – 2019

14 ianuarie 2019 – 1 februarie 2019 – inscrierea participantilor si trimiterea lucrarilor la Liceul Pedagogic, “D.P. Perpessicius”, Braila.

28 februarie – 1 martie 2019 – jurizarea lucrarilor inscrise in concurs;

11 martie 2019 – publicarea tabelului cu rezultate pe site-ul Bibliotecii “Panait Istrati”, Braila;

31 mai – 14 iunie 2019 – acordarea/trimiterea diplomelor profesorilor si elevilor.

  1. c) Participanti: elevi, cadre didactice, parinti, reprezentanti ai comunitatii ;
  2. d) Parteneri : institutiile si scolile partenere din proiect ;
  3. e) Descrierea activitatii : Concursul se adreseaza elevilor din invatamantul primar, gimnazial, liceal precum si cadrelor didactice care ii indruma in realizarea lucrarilor.

Categorii de varsta:  A :  8 – 11 ani ;  B :  12 – 15 ani ; C: 16 -19 ani

Sectiuni:

  1. Creatie plastica – desen, pictura, grafica – tehnica de lucru la alegerea fiecarui participant (tempera, acuarele, creioane colorate, carioca, etc);
  2. Creatie literara-poezii, compuneri, eseuri (limba romana /engleza/ franceza/ germana/).

Creatiile literare vor respecta: redactarea – maxim doua pagini A4, in Word, cu caractere de 12, Times New Roman, la un rand, margini 2 cm, obligatoriu cu semne diacritice. La sfarsit se vor specifica numele si prenumele elevului, clasa, scoala, orasul / judetul, numele cadrului didactic coordonator.

Creatiile plastice vor fi realizate pe o coala A4/A3, respectand tema concursului ( traditiile si obiceiurile sarbatorilor religioase Sfantul Nicolae si Nasterea Domnului; iarna )

Fiecare lucrare expediata va avea in coltul din dreapta jos, o eticheta pe care vor fi trecute CU MAJUSCULE urmatoarele date:TITLUL LUCRARII; NUMELE SI PRENUMELE COPILULUI; CLASA / VARSTA; SCOALA DE PROVENIENTA; ORASUL / JUDETUL; NUMELE CADRULUI DIDACTIC INDRUMATOR.

Criterii de evaluare/jurizare:

asezarea in pagina, coerenta, respectarea tematicii, originalitatea ortografia si vocabularul  utilizat;

munca elevului, complexitatea viziunii sale asupra temei alese;

transpunerea cat mai fidela a sarbatorilor, obiceiurilor si traditiilor romanesti in viziunea proprie fiecarui participant;

respectarea tehnicii de lucru aleasa, gradul de complexitate si combinare a culorilor si materialelor;

vor fi descalificate lucrarile care nu respecta tematica concursului;

Fiecare cadru didactic poate participa cu un numar de  maxim 3 lucrari, indiferent de sectiune.

NU SE PERCEPE TAXA DE PARTICIPARE!

Lucrarile impreuna cu Fisa de inscriere si un plic A4 autoadresat si timbrat se expediaza  pe  adresa: LICEUL PEDAGOGIC “D.P. PERPESSICIUS”, BRAILA (Aleea Invatatorilor, nr. 4, Cartier Hipodrom, Braila, Jud. Braila) cu mentiunea pentru Concursul ” Metafora si culoare in zi de sarbatoare”.

In plicurile autoadresate se trimit diplomele pentru copiii premiati cu premiile I, II, III si mentiuni ! Diplomele de participare pentru elevi si profesori se trimit doar online pe adresele de mail specificate in fisele de inscriere! Profesorii care nu trimit plicuri autoadresate si au elevi premiati vor primi diplomele tot online!

Profesorii participanti din Judetul Braila pot ridica diplomele de la Biblioteca Judeteana  „Panait Istrati”, Braila – Ludoteca.

Lucrarile trimise nu se returneaza !

Pentru informatii suplimentare: nonformal2016@gmail.com

Comentarii

comentariu

About the Author