Published On: Dum, ian. 13th, 2019

EXCLUSIVITATE / VIDEO: In plina Revolutie, Armata l-a pus pe prim-secretarul PCR Anton Lungu seful Judetului Braila

In timpul Revolutiei din decembrie 1989, in timp ce mai multi revolutionari incercau sa formeze un prim consiliu, Armata l-a pus sef al intregului judet pe fostul prim-secretar Anton Lungu. Totul in baza unui asa-zis decret pe care il stia doar maiorul Ghoerghe Simion, seful dispozitivului de aparare al cladirii fostei judetene de PCR.

Imaginile, prezentate in exclusivitate de Infobraila, surprind exact momentul in care Lungu este adus de maiorul Gheorghe Simion si instalat ca sef al Judetului Braila. Mai mult, militarul ii calmeaza pe cei din jur spunandu-le ca s-a dat un decret pe care ei inca nu l-au auzit.

Din pacate, numeroasele anchete privind faptele petrecute la Revolutie nu au adus in fata publicului astfel de aspecte, evident bine pazite de catre cei interesati. Unii dintre ei traoesc inca, dar nu au facut obiectul vreunei anchete. Dimpotriva, pozeaza in oameni respectabili si beneficiaza de onorurile acordate de Guvern pentru faptele lor de “vitejie”. Infobraila desfasoara propria ancheta, desfasurata intr-o lume care mai degraba dornica sa ascunda “binele” facut la Revolutie decat sa-l releve. Nu credem ca modestia ii impinge, ci dorinta de ascunde cele intamplate. Pe aceasta cale, facem un apel catre toti cei care au fost martorii acelor vremuri si ii rugam sa ne contacteze.

Vom reveni cu detalii explozive si cu alte imagini din acea perioada.

 

Comentarii

comentariu

About the Author