Published On: joi, ian. 17th, 2019

EXCLUSIVITATE / Un preot din Italia conducea o retea de prostituate din Braila

* Operatiunea ”Madame”, anihilata retea de prostitutie condusa de o romanca si un preot italian

Politistii italieni au arestat la Taranto, provincia Puglia, 13 persoane care formau o retea internationala de prostitutie. Din retea facea parte si un preot respectat din zona, Don Saverio Calabrese. Operaţiunea de amploare a poliţiei italiene, numita ”Madame”, a descoperit ca membrii retelei obligau tinere din Romania, cele mai multe din Braila, sa se prostitueze in folosul lor. Astfel, fiecare fata platea saptamanal cate o ”taxa de protectie” de 400 de euro.

Prostituatele erau supravegheate tot de o romanca, de 30 de ani. S-a stabilit, de asemenea, ca preotul italian, paroh al bisericii din Monteparano, avea un rol activ in retea, fiind arestat şi exclus din biserica. Operatiunea ”Madame” a fost declansata in august 2017 si a fost coordonata de procurorul Antonella de Luca, din Taranto. Actiunea a fost denumita dupa porecla romancei de 30 de ani care le supraveghea pe prostituate. Aceasta locuia impreuna cu fetele in aceeasi casa, avand grija sa le controleze orice miscare si incasarile. De asemenea, romanca le-a confiscat prostituatelor actele de identitate, astfel incat acestea nu puteau sa paraseasca locuinta in care erau exploatate.  Opt din membrii retelei au fost arestati preventiv, iar cinci – intre care si preotul – au fost sanctionati cu arest la domiciliu. Potrivit presei italiene, o parte din cei arestati sunt cetateni romani, care fac parte din aceeasi familie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>