Published On: mie, ian. 30th, 2019

Este oficial. S-a declarat EPIDEMIE de gripa

Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii, a anuntat astazi, 30 ianuarie, ca e declarata epidemie de gripa din cauza faptului ca s-au inregistrat trei saptamani epidemice consecutiv.

Ministrul Sanatatii a declarat intr-o conferinta de presa: “Putem spune, in acest moment, ca s-a inregistrat a treia saptamana consecutiva epidemica. Existand o succesiune de cel putin trei saptamani epidemice, conform uzantelor se constata ca vorbim de o evolutie epidemica a gripei. Activitatea gripala a avut un trend crescator, a evoluat cu intensitate inalta, cu extinderea regionala in zona de sud a tarii”. Ministrul Sanatatii a subliniat ca recomanda vaccinarea anti-gripala, precizand ca 1.287.250 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate pana ieri.

“Nu putem afirma in acest moment ca avem un numar mai mare de decese decat anul trecut, dar avem un numar de decese inregistrate mai devreme”, a declarat ministrul Sorina Pintea

Specialistii estimeaza ca circulatia intensa a virusului gripal se va manifesta si in luna februarie.

Pana acum, 54 de oameni au murit din cauza virusului gripal, iar aproape 5000 s-au imbolnavit, arata ultimul bilant, dat publicitatii marti seara.

Epidemia nu aduce masuri suplimentare. Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a precizat, vinerea trecuta, ca Ministerul nu va lua masuri suplimentare in cazul in care va fi declarata epidemie de gripa, deoarece autoritatile actioneaza, in acest moment, la fel ca in cazul unei epidemii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>