Published On: joi, ian. 31st, 2019

42.800 de tigarete ascunse in tavanul unui microbuz

Echipa comuna de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita a descoperit 42.800 de tigarete, cu timbru de acciza R.Moldova, ascunse in spatii special amenajate in tavanul unui microbuz  condus de un cetatean roman, ce urmau a fi introduse ilegal in tara.

In ziua de 31 ianuarie, in jurul orei 00.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita – I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, cetateanul roman P.N., in varsta de 25 de ani, conducand un microbuz marca Mercedes, cu destinatia Franta.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autovehiculului, iar echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit ascunsa in spatii special amenajate prin dublarea tavanului microbuzului cantitatea de 42.800 de tigarete (2.140 pachete), cu timbru de acciza R.Moldova.

Tanarul a declarat ca nu stia de existenta tigarilor ascunse, iar conform prevederilor legale, a fost luata masura sanctionarii contraventionale a acestuia cu amenda in valoare de 10.000 lei, iar tigarile in valoare totala de 10.700 de lei au fost ridicate in vederea confiscarii.

Totodata, autovehiculul, in valoare de 15.000 lei, a fost confiscat deoarece avea locuri special amenajate pentru transportul tigarilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>