Published On: vin, dec. 14th, 2018

Ninsori abundente si viscol in toata tara, pana duminica

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare de ninsori, lapovita, ploi si polei, valabila incepand de astazi, pana duminica seara. De asemenea, au fost emise cod portocaliu si cod galben de vremea rea in mai multe judete.

Informarea meteorologica este valabila in intervalul 14 decembrie, ora 19 – 16 decembrie, ora 18. Se vor semnala ninsori, lapovita, ploi si polei.

In intervalul mentionat aria precipitatiilor se va extinde si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. In noaptea de vineri spre sambata (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori.

Din a doua parte a zilei de sambata (15 decembrie) in Dobrogea va ploua, iar in Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei si local in Transilvania vor fi precipitatii mixte si se va forma polei. Local, precipitatiile vor fi importante cantitativ.

Cod galen de ninsori,interval de valabilitate: 14 decembrie, ora 23 – 16 decembrie, ora 18.Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zapada, intensificari ale vantului.

In intervalul mentionat, in Banat, cea mai mare parte a Crisanei, vestul si sudul Transilvaniei, vestul si nordul Olteniei, jumatatea de nord a Munteniei, precum si in zona Carpatilor Meridionali. Occidentali si de Curbura vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare si se va depune strat consistent de zapada. Local se vor cumula 25…30 l/mp si izolat 40…50 l/mp.

Vantul va avea intensificari la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar si in regiunile sudice si sud-vestice, cu viteze, in general, de 45…50 km/h.

Cod portocaliu de zapada si viscol,interval de valabilitate: 15 decembrie, ora 06 – 16 decembrie, ora 12.Fenomene vizate: ninsori abundente, strat semnificativ de zapada, viscol.

In intervalul mentionat, in judetele Timis si Caras-Severin, precum si in zona de munte a judetelor Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zapada nou depus va fi semnificativ. In zona montana inalta va fi viscol, iar rafalele vor depasi 70 km/h, potrivit ANM.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>