Published On: mie, nov. 14th, 2018

Vreme rea

Meteorologii afirma ca un val de aer siberian va patrunde in Romania si va produce o racire extrema a vremii. Specialistii din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie au anuntat ca ne vom confrunta cu fenomene meteo precum polei si inghet chiar de saptamana viitoare.

De joi, de cand aerul siberian intra pe teritoriul tarii noastre, masa de aer va determina scaderea temperaturilor, mai intai in estul tarii, apoi, treptat, in toata tara. Sunt prognozate valori termice la pragul inghetului chiar si pe timpul zilei, temperaturi mult sub cele normale.

Ziua de joi va debuta cu ploaie la munte si valori termice intre 5°C si  0°C. Vantul sufla cu putere in rafale de 29 km/h, iar cantitatile de apa care se strang sunt insemnate – 4 L/m² ziua si  1 L/m² noaptea. La noapte sunt anuntate lapovita si ninsori la munte.

Vremea se va raci usor in partea vestica a teritoriului. Pe arii extinse in Moldova, Transilvania, Dobrogea si Muntenia vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie, iar la munte va ninge, conform prognozelor Vremea.ro.

Cantitatile de apa vor fi reduse, doar in zonele montane si in sudul Munteniei urmand sa se acumuleze pana la 10 mm. La munte vor continua ninsorile si se va mai depune un strat subtire de zapada.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>