Published On: mie, nov. 28th, 2018

Mai crede Braila in lacrimi de crocodil, Misule?

Sa nu va asteptati la nimic bun. PSD Braila a pierdut mult din electoratul indesat 60 la suta in portofel. L-a spalat pe creier cu promisiuni, dar l-a aruncat odata cu apa. Nu mai da doi bani pe ce cred oamenii, cel etrei tabere pesediste brailene preferand sa-si ascuta cutitele sa se taie intre ei, decat sa taie o farama de parizer pentru prostii care i-au votat. asa au ramas votantii pesedeului cu coltucu-n mana, fara pic de salam.

Venit pe cai mari la conducerea filialei, mai precis pe cocoasa lui Bunea Stancu, Mihai Tudose n-a reusit sa dea brailenilor ciocolatica ascunsa bine-n buzunar: oameni rezonabili care sa conduca judetul, decenti, cu rezultate demonstrabile in spate. Care sa fie dispusi sa lucreze in folosul public, care sa dea sentimentul ca lucreaza pentru Braila cu sanse reale.

Cocotat pe un piedestal murdar de la sangele cutitelor infipte in spatele lui Bunea Stancu, Misu a acceptat o conducere dominata de prosti cu securisti, catalogati drept oameni de incredere. I-a lasat sa se zgaiasca prin vitrine pe cei priceputi, in ipoteza ideala ca in PSD ar exista asa ceva, model adoptat la comanda si de ALDE, PMP si juma’ din PND. Asa s-a ajuns ca oamenii presedintelui Misu sa fie doar niste cerberi ai mutarii banilor de la buget catre patronul politic local. Nu! N-a inventat Misu apa calda, dar de data asta PSD avea de multumit un electorat care i-a votat cu sufletul la gura si cu cardul in bancomat. Mai multi, mai prosti. dar, Misule, mai multi!

Am crezut ca baiatul de mingi care se visa sef in timp ce lua masa cu alde Coldea ar fi avut istetimea, smecheria, mersul, finetea sa numeasca oameni buni, oameni care ar fi facut ca guvernarea locala sa produca efecte stabile. Asa ar fi obtinut increderea electoratului care are magnet la cei trandafiri, incredere care se duce dracului in fiecare zi!

Nu opozitia ii subrezeste pozitia lui Tudose, doar stiti zicala: “Daca liberalii sunt asa destepti, de ce nu castiga niciodata alegerile?”. Lipsa increderii electoratului PSD este dovada ca increderea este capricioasa, se duce naibii intr-o secunda sau se castiga rapid, dar cand se pierde, of, Misule, de multe ori este ireversibila. N-ai putut sa gasesti oameni care sa fie convingatori, sa asigure o guvernare locala solida. Vrei exemple? Iata, cateva: cin’ te-a pus Misule sa-ti pui cumatra betiva sefa de spital?; cin’ te-a pus sa numesti un bou sef la ECO dand afara pe ala care a tinut la suprafata societatea?; cin’ te-a pus sa pui doi imberbi framantati de hormoni sefi la handbal?; cin’ te-a pus sa-l minti pe Epureanu si sa pui in fruntea judetului fostul tau “facator de cafele” de la cabinet?; cin’ te-a pus sa mentii sefi de militie care au “reusit” sa puna Braila pe harta terorismului european?; cin’ te-a pus sa-ti pacalesti prietenii?; si exemplele pot continua mult si bine, ma rog, rau pentru tine.

Chiar daca ai copiat la doctoratele si cartile alea, arati ca nici macar nu ai citit ce ai plagiat. sa nu fi stiut tu, Misule, ca o guvernare locala buna poate fi asigurata doar prim material uman de calitate? Ai dat apa la moara opozitiei si ai crescut importanta acesteia doar pentru ca n-ai fost capabil sa alegi oameni care sa conduca satisfactor. Si acum, tot cu panaramele pe care le-ai promovat, vrei sa ii dai un sut in cur?! Ma faci sa rad! N-ai gasit, Misule, oameni care sa-si puna in agenda si indatoririle pe care le aveau? Ai reusit, singur, da, singur, Misule, sa deschizi fronturi previzibile si dezavantajoase. Pe teritoriul unde trebuia sa fii stapan, oamenii tai isi iau banii din sinecuri in zanganit de catuse!

Unde sunt, Misule, proiectele de infrastructura, educatie, sanatate, educatie, fonduri europe? Daca te-ar fi dus mintea macar un pic aceste promisiuni ar fi putut arata astazi onorabil, iar discutia de mai sus ar fi fost o tema moarta.

Misule, din pacate, rezolvarea ta este una proasta, pentru ca introduci in guvernarea locala, prin pigmeii promovati de tine, un cutit cu doua taisuri: ura!

Nu stiu daca te sfatuieste cineva, dar daca o face, o face prost. Ura nu distruge doar inamicii tai, imaginari sau nu. Poate distruge filiala ta castigata prin neparticipare si poate scoate PSD din joc pe o perioada lunga. Unii ar spune ca poate ca nu ar fi chiar rau sa stati dracului pe margine pana le mai dau tuleiele maimutoilor pe care ii folosesti tu ca s-o faci pe seful la Braila.

In incheiere, Misule, cred ca trebuie sa-ti pui in cui noii baroni, cu tot cu slugile lor. Pune oameni adevarati, sa nu se mai spuna ca esti mult mai prost decat Gheorghe Bunea Stancu. Acum pari un vanator de zestre, dar poate ca un pic de creier mai ai. E unica ta sansa si a unui judet care, prost fiind, te-a lasat sa conduci pentru el!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>