Published On: joi, nov. 1st, 2018

Ajutor financiar pentru sistemul de protectie a copilului si centrele publice pentru persoane adulte cu handicap

Guvernul a aprobat ieri, 31 octombrie, printr-o hotarare, alocarea sumei de aproximativ 120 de milioane de lei unor unitati administrativ-teritoriale, pentru finantarea cheltuielilor de sustinere a sistemului de protectie a copilului, precum si a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

Aceste fonduri sunt necesare intrucat numarul copiilor aflati in plasament la asistenti maternali a crescut, iar standardele minime de cost pentru serviciile sociale si nivelul venitului lunar pe membru de familie (in baza caruia se stabileste contributia lunara de intretinere datorata de catre sustinatorii legali ai persoanelor varstnice din centrele rezidentiale) nu au fost majorate in conformitate cu legislatia in vigoare:

Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice;

HG nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal, a marimii concrete a sporului pentru conditii de munca prevazut in Legea nr. 153/2017, precum si a conditiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupationala de functii bugetare „Sanatate si asistenta sociala”.

Suma va fi asigurata din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2018.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>