Published On: joi, nov. 8th, 2018

70 de tineri din medii dezavantajate beneficiaza de cursurile Scolii de Meserii CONCORDIA

70 de tineri din comunitati dezavantajate, cu varste intre 18 si 24 de ani, beneficiaza, prin  proiectul „Scoala pentru o meserie, scoala pentru viata!“, de cursuri de pregatire in diferite meserii, cum ar fi cea de brutar, bucatar, ospatar, tamplar si lucrator in cultura plantelor. Cursurile sunt organizate pana in august 2019, la Ploiesti, in cadrul Scolii de Meserii CONCORDIA, apartinand Organizatiei Umanitare CONCORDIA. Proiectul este sustinut de Fundatia Vodafone Romania cu o finantare de aproximativ 200.000 de lei, prin programul ”Fondul pentru Fapte Bune”, si isi propune sa-i ajute pe tineri sa se integreze din punct de vedere profesional si social.

Finantarea acordata asigura suportul logistic pentru desfasurarea cursurilor si costurile legate de resursele umane implicate in instruirea tinerilor: maistri, instructori, profesori, asistenti sociali.

Proiectul se adreseaza in principal tinerilor din judetele Prahova, Tulcea, Brasov, Buzau, Dambovita, Cluj, Vaslui, Dolj, Giurgiu si Ialomita, fara a se limita la acestea. Cursantilor le este asigurata cazarea, masa si transportul pe durata desfasurariiproiectului. Ulterior, tinerii sunt sprijiniti sa-si gaseasca un loc de munca la una dintre firmele care au semnat acorduri de parteneriat cu Organizatia Umanitara CONCORDIA. In prezent, organizatia colaboreaza cu 8 companii din Bucuresti si judetul Prahova.

„Ne bucuram sa fim din nou alaturi de Organizatia Umanitara CONCORDIA si sa sprijinim un proiect atat de util pentru tinerii vulnerabili din punct de vedere social. Este al doilea proiect pe care il derulam impreuna, iar rezultatele colaborarii anterioare ne fac sa credem ca va fi un nou succes. Cu o pregatire profesionala solida, acesti tineri au sanse mult mai bune sa se integreze social si sa duca o viata independenta din punct de vedere financiar,” a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

„Tinerii care parasesc sistemul de protectie speciala dupa varsta de 18 ani reprezinta o categorie puternic vulnerabila, expusa riscului de excluziune sociala. Lipsiti de sprijinul familiei si fara deprinderile pentru integrare socio – profesionala, acesti tineri se confrunta si cu probleme legate de analfabetism functional si retard educational, dizabilitati, inechitate, lipsa competentelor, inclusiv a cunostiintelor de baza de limbi straine si a competentelor digitale. Proiectul raspunde nevoilor de integrare sociala si dezvoltare a abilitatilor de viata independenta ale acestor tineri”, spune Ramona Vasiloae Nastasache, Coordonator Programe Educationale Scoala de Meserii CONCORDIA.

Cursantii participa, de asemenea, la ore de educatie civica, matematica aplicata, engleza, cursuri IT, creativitate si la seminarii practice de educatie globala si cetatenie activa, care au rolul de a creste nivelul de responsabilitate sociala al tinerilor, implicarea in procesele sociale si de luare a deciziilor, cunoasterea subiectelor actuale legate de mediul inconjurator si viata durabila. Cursurile sunt formate in proportie de 75% de pregatirea practica si 25% de teorie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>