Published On: mie, oct. 10th, 2018

Suspendarea drumului Romaniei catre democratia consolidata

Adevaratele probleme ale tarii, reformele cerute in educatie, sanatate sau administratia publica, masurile reale de sprijinire a mediului economic si de atragere a investitiilor straine sunt ignorate cu desavarsire si nu mai au loc pe agenda publica. Atata vreme cat grija pentru ziua de maine si sentimentul de instabilitate nu vor disparea pentru totii romanii, dezbaterile vor arata ca o perdea de fum lasata peste Romania de cine stie ce consilieri de taina ai „liderului suprem” Liviu Dragnea.

Mai mult, conducatorii vremelnici ai Romaniei merg cu declaratii de razboi la adresa Uniunii Europene in Parlamentul European, vizand exclusiv castiguri de imagine in plan politic intern. Suspendarea parcursului democratic al Romaniei spre un stat de drept consolidat, intr-o perioada in care Occidentul se confrunta cu miscari politice si sociale a caror rezolvare necesita multi ani si multa inteligenta, inseamna aruncarea cu buna stiinta a tuturor romanilor intr-o bezna.

Orice subiect poate fi dezbatut, iar punctele de vedere contradictorii sunt firesti in cadrul democratic. Cu toate acestea, a pune sub semnul intrebarii viitorul Romaniei in Europa, din care facem parte si pentru care a lucrat o intreaga generatie de politicieni si diplomati, semnifica o intoarcere nepermisa a cursului istoriei pe care ni l-am ales dupa Decembrie 1989.

 

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Comentarii

comentariu

About the Author