Published On: mar, oct. 16th, 2018

Politistii rutieri au actionat si saptamana aceasta pentru salvarea de vieti si prevenirea accidentelor rutiere grave

 

In urma activitatilor din teren, au fost constatate peste 550 de abateri de la legislatia rutiera si au fost retinute 47 de permise si certificate de inmatriculare.

In perioada 08– 14 octombrie, politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila au actionat pe arterele rutiere din municipiu si judet pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum si pentru constatarea de contraventii si infractiuni rutiere.

In urma activitatilor, au fost constatate 568 de abateri la regimul rutier si au fost retinute in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce 40 de permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, politistii au retras 7 certificate de inmatriculare.

Exemplu: Politisti din cadrul Biroului Ordine Publica l-au oprit in trafic, pentru control, pe un barbat, in varsta de 50 de ani, din Braila, in timp ce conducea un autoturism pe strada Apollo din municipiu.

Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand ca avea in aerul expirat o imbibatie alcoolica de 0,68 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sange, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiuniide conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului.

Sambata, 13 octombrie, la ora 10:30, politisti din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Braila l-au oprit in trafic, pe raza comunei Movila Miresii, pe un localnic, in varsta de 41 de ani.

In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

In cauza a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara a poseda permis de conducere.

Tot sambata, 13 octombrie, la ora 23:30, politisti din cadrul Politiei Orasului Ianca l-au oprit in trafic, pe raza satului Plopu, pe un localnic, in varsta de 27 de ani.

In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>