Published On: vin, oct. 12th, 2018

EXCLUSIVITATE / Marina Militara este in ALERTA! Vezi aici de ce!

Unitati speciale ale Marinei Militare se afla in alerta, pe fluviul Dunarea, sustin surse demne de incredere din zona Ministerului Apararii Nationale.

Actiunea se desfasoara in aceste momente si are ca scop eliminarea unor posibile pericole deosebite pe fluviul Dunarea. Aceasta a fost declansata dupa ce in plasa unui pescar s-a prins o mina de razboi, cel mai probabil folosita in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Pescarul se afla in zona insulei Arapu, de pe Dunare, la doi pasi de o unitate a marinei Militare, dar si la o distanta deloc mare de cel mai mare Mall din Braila si un cartier rezidential.

Tot in acest an, in urma cu cateva luni, doua mine de razboi au fost gasite plutind in Delta Dunarii, pe Bratul Chilia. Potrivit colonelului Corneliu Pavel, seful Serviciului relatii Internationale si relatii Publice, cele doua mine proveneau din Al Doilea Razboi Mondial, iar inlaturarea lor din aepele Dunarii a fost un succes.

Pana la aceasta ora, Ministerul Apararii Nationale nu a dorit sa comenteze cele intamplate, preferand sa ceara ziarului nostru sa urmeze pasii standard, in opinia Ministerului Apararii Nationale, anume sa trimita o solicitare scrisa prin posta electronica.

UPDATE: Confirmare. Informatia prezentata in exclusivitate de Infobraila a fost confirmata de colonelul Corneliu Pavel, care a declarat: “Informatia dumneavoastra se confirma. La fata locului a fost trimisa o echipa de scafandri de la Constanta pentru acerceta obiectul, care este in imersie.”

Comentarii

comentariu

About the Author