Published On: lun, oct. 8th, 2018

„Focus on 3D Printing –New techs learning activities in libraries” la Biblioteca Judeteana Braila

Va invitam la un nou eveniment educational de exceptie la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila: Ateliere de tehnologie in domeniul modelarii si imprimarii 3D, dedicate Saptamanii Europene a Programarii.

Cu sprijinul ECDL ROMANIA se va derula in perioada 08 – 11 octombrie 2018 proiectul cu titlul „Focus on 3D Printing –New techs learning activities in libraries”, finantat de Google, in cadrul competitiei “Google’s Europe Code Week Grants”.

Aceasta initiativa educationala si de constientizare a avantajelor noilor tehnologii vizeaza la nivel national prezentarea notiunilor de modelare si imprimare 3D in fata unei audiente formate din 500 de copii si tineri cu varste cuprinse intre 5-18 ani, ce vor participa la ateliere de tehnologie gazduite de bibliotecile din Bucuresti, Cluj si Braila. In cadrul proiectului, se vor organiza 4 ateliere interactive de modelare & imprimare 3D, prin intermediul carora copiii si tinerii isi vor dezvolta imaginatia, creativitatea si capacitatea de a rezolva probleme reale intr-un mod aplicativ. Vor dobandi notiuni fundamentale privind modelarea si imprimarea 3D pentru a avea o intelegere mai buna privind utilitatea si avantajele acestor noi tehnici digitale.

Atelierul de la Braila se va desfasura la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila (Piata Poligon nr. 4, Braila, judetul Braila), joi, 11 octombrie 2018, orele 14.00-17.00.

Pentru participare sunt asteptate clasele ai caror profesori doresc sa includa in suportul educational si notiuni de Modelare si 3D printing. Accesul este liber in limita locurilor disponibile si se face pe baza de inscriere, prin completarea unui formular de participare, care poate fi gasit la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila. Persoana de contact: Stefanita Alecu, tel. 0746799045.

Proiectul „Focus on 3D Printing –New techs learning activities in libraries” este implementat de ECDL ROMANIA, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania – ANBPR, cu implicarea Bibliotecii Nationale a Romaniei, a Bibliotecii Judetene „Octavian Goga” Cluj si a Bibliotecii Judetene „Panait Istrati” Braila.

Va asteptam!

Comentarii

comentariu

About the Author