Published On: mie, oct. 10th, 2018

  ARTA NAIVA LA ETNOGRAFIE

Sambata 13 octombrie 2018,ora 12.02 la Muzeul Brailei”Carol I”-Sectia de Etnografie va avea loc prima expozitie de arta naiva la Braila.Expun:Adina Stefanescu-Bobu,Ruxanda Ciuperca-Ruxy, Ion Ivan,Dumitru Stefanescu-Stef membrii ai Uniunii Creatorilor de Arta din Romania-Sucursala Braila.

“Arta naiva este o arta profund conectata cu etnicul,folclorul si elementul traditional.Regasim in pictura naiva o mare varietate a temelor abordate precum cotidianul,alegoria la adresa scenelor din viata de zi cu zi,o dezordine a elementelor de tablou,atitudinea festiva in fata vietii, prezentate in stil metaforic.   Pictorul naiv isi manifesta o sensibilitate pentru copaci ,flori, gradini,munti,ape, animale,oameni, ritualuri de nunta,botez,inmormantare si alte momente importante din viata satului,cu portul,datinile si obiceiurile specifice.

Calitatea spirituala este privita cu zambetul pe buze,pentru ca rasul are o putere purificatoareca si lacrima.

In putine cuvinte,iata o incercare de a defini pictura naiva cu lucrarile carora ne vom intalni mereu cu aceeasi placere si bucurie ca si acum.” ne-a declarat Stef la redactie.

Comentarii

comentariu

About the Author