Published On: mie, sept. 12th, 2018

Tentativa de trecere ilegala a frontierei

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni au depistat doi cetateni din R. Moldova care au incercat sa intre ilegal in Romania, traversand inot raul Prut, cu scopul de a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen.

In data de 10.09.2018, in jurul orei 20.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni – I.T.P.F. Iasi au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat doua persoane care se deplasau, pe camp, dinspre malul raului Prut spre localitatea Zberoaia, judetul Iasi.

In cel mai scurt timp, politisti de frontiera din cadrul sectorului s-au deplasat in zona si au retinut persoanele in cauza, ocazie cu care au procedat la identificarea acestora. Deoarece cei doi barbati aveau hainele ude si nu aveau documente de identitate asupra lor, acestia au fost dusi la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni in vederea stabilirii identitatii si continuarii cercetarilor.

In urma verificarilor efectuate, colegii nostri au stabilit ca acestia sunt cetateni din R. Moldova, S.I. si R.R., in varsta de 31, respectiv 33 de ani, care au incercat sa intre ilegal in Romania.

La cercetari, tinerii au declarat ca au traversat inot raul Prut, cu intentia de a ajunge in Italia.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de intrarea in tara prin trecerea frauduloasa a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>