Published On: mie, sept. 12th, 2018

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a participat ieri la un eveniment pilot de curatenie in Padurea Cernica

Pe 15 septembrie va avea loc Ziua de Curatenie Nationala Let`s Do It, Romania! La nivel international, 150 de tari se unesc in cea mai mare miscare civica – World Cleanup Day.

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a participat ieri la un eveniment pilot de curatenie in Padurea Cernica, pentru sustinerea celei mai mari initative de voluntariat si implicare sociala din Romania.

„Am participat la o actiune de strangere de gunoaie, cred ca este expresia cea mai simpla. Am strans doi saci, am gasit in foarte putin timp suficiente gunoaie de strans si vreau sa fac cateva observatii legate de actiunea noastra de astazi. Am participat la invitatia „Let’s Do It, Romania!” si este un fel de inceput al campaniei care, credem noi, va culmina pe 15 septembrie, cand este Ziua Mondiala a Curateniei.

Vreau sa ii felicit pe cei de la „Let’s Do It, Romania!” care au fost impreuna cu mine astazi la aceasta actiune. Trebuie sa stiti ca ei nu sunt la prima actiune, anul acesta ei sunt la a sasea actiune si, in acesti ani, au mobilizat aproape un milion si jumatate de voluntari. Este senzational!

De ce facem aceste lucruri? Avem o tara extraordinar de frumoasa! Din pacate, multi considera ca natura este un fel de groapa de gunoi. Noi, ceilalti, care intelegem ca natura trebuie pastrata, ingrijita, venim si strangem gunoaiele. Este deosebit de important sa intelegem ca natura trebuie pastrata curata, mediul trebuie pastrat curat si pana cand inteleg toti sa nu mai aruncam tot felul de gunoaie in natura, este bine sa dam astfel de exemple.

Sper ca in ziua cheie, pe 15 septembrie, sa fie foarte, foarte multi romani care participa in calitate de voluntari la „Let’s Do It, Romania!”. Va invit pe toti sa participati, este o actiune pentru Romania, pentru un mediu curat, pentru o natura curata si cred ca prin astfel de actiuni dam si un exemplu foarte bun pentru generatiile de copii.

Am constatat si acum mai multi ani cand am fost dascal ca tinerii sunt foarte deschisi cand e vorba de astfel de actiuni, copiii se entuziasmeaza foarte repede si participa foarte bucurosi la astfel de actiuni. Haideti sa miscam lucrurile impreuna si, in final, sa facem Romania mai curata”. a declarat domnul presedinte Klaus Iohannis.

Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populatia Globului pentru a produce o schimbare reala de comportament fata de resurse si fata de deseurile generate. In Romania, Let`s Do It, Romania! isi propune sa mobilizeze 1 milion de voluntari.

„Let`s Do It, Romania! este un proiect care are nevoie de implicarea tuturor sectoarelor societatii, in care ne bucuram sa-l avem alaturi pe Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis Hai sa ne facem cadou o Romanie curata, cu ocazia Centenarului. Va asteptam la curatenie pe 15 septembrie! ” a declarat Ionut Iordachescu, Project Manager Let`s Do It, Romania!

Romania este la a 6-a Zi de Curatenie Nationala. Pana acum, Let`s Do It, Romania! a reusit sa mobilizeze 1.400 000 de voluntari care au strans peste 18 000 de tone de deseuri. Rata de reciclare a deseurilor a fost de 47%. La nivel international, Romania este una dintre cele mai apreciate tari din comunitatea Let`s Do It, World!, aplicatia de mobil pentru identificarea deseurilor fiind preluata si la nivel international sub numele World Cleanup Day.

Inscrierea pentru Ziua de Curatenie Nationala de pe 15 septembrie se face pe www.letsdoitromania.ro.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>