Published On: joi, sept. 13th, 2018

Politistii au depistat pe raza comunei Movila Miresii, produse pentru protectia plantelor avand termenul de valabilitate expirat

La data de 11septembrie , politistii au depistat, pe raza comunei Movila Miresii,  produse pentru protectia plantelor avand termenul de valabilitate, cat si documentele de utilizare expirate.

Politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au organizat si desfasurat o actiune privind prevenirea, identificarea si sanctionarea faptelor de natura penala si contraventionala la regimul substantelor si deseurilor periculoase.

Cu aceasta ocazie, la depozitul cu produse de protectie a plantelor, de pe raza comunei Movila Miresii, detinut de catre un consatean, in varsta de 51 de ani, au fost gasite mai multe produse             pentru protectia plantelor avand termenul de valabilitate expirat, acestea devenind deseuri.

Intrucat documentele de folosire a pesticidelor pe teritoriul Romaniei aveau termenul de utilizare expirat, cantitatea de 12 litri de produse de protectie a plantelor a fost indisponibilizata.

In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de neluare a masurilor de eliminare totala a substantelor si preparatelor periculose care au devenit deseuri si utilizarea produselor de protectie a plantelor neautorizate.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>