Published On: lun, sept. 3rd, 2018

Pe raza comunei Tichilesti au fost depistati trei barbati ce transportau carne de porc, virusata

Politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat si desfasurat o actiune, pe raza comunelor Gropeni si Tichilesti, in vederea identificarii produselor de origine animala cu risc de transmitere a virusului pestei porcine africane.

In urma desfasurarii actiunii, politistii l-au depistat in trafic, pe DJ 212, pe la intrarea in localitatea Tichilesti, pe un barbat, in varsta de 37 de ani, in timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 9 kg de carne de porc.

De asemenea, tot pe raza comunei Tichilesti au fost depistati si doi consateni, cu varste de 48 si 44 de ani, care calatoreau cu autobuzul si aveau asupra lor cantitatea totala de 15 kg de carne de porc.

In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit ca aceste cantitati de carne ar fi fost sustrase din incinta unei societati comerciale, declarata in stare de carantina.

Intreaga cantitate de carne de porc a fost confiscata si predata Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Braila.

In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de raspandire a bolilor la animale sau plante si furt.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>