Published On: lun, sept. 3rd, 2018

Marean, crezi ca, peste ani si ani, nu se va gasi nimeni sa se pise pe mormantul tau?!

Am crezut ca fraza care l-a distrus pe Simionescu in lupta electorala cu Constantin Sever Cibu nu se va repeta vreodata. Cinstit, Simionescu nu a putut sa-l maculeze pe mentorul sau si a declarat, in plina campanie de alegeri, ca nu il poate vorbi de rau pe Lungu. Atunci, Simionescu a pierdut. A revenit, dupa un mandat al lui Cibu, si a castigat alte doua! Mare lucru nu a facut, lucru confirmat si de fostul presedinte al PSD, Bunea Stancu, cel care platea de la apa rece la partid pana la fundatiile caselor celor de care avea nevoie.

A venit randul lui Marian "Marean" Dragomir sa castige un mandat, fara o opozitie serioasa a celui care-i fusese aliat in alegerile sub sigla USL, Catalin Boboc. Ce a facut pana acum? Nimic.

Braila a ramas acelasi oras tern, care nu se mai poate lauda nici macar cu "douabile" si un "xxl". Fara nici o logica, Marean se joaca de-a primarul in Braila. Blestemat oras! Singurele "realizari" sunt iarasi, pentru a cata oara, niste amarate de restaurante sau supermarketuri. Plus o bruma de asfalt, fara nici o reteta, aruncat aiurea pe strazile orasului.

In timp ce votantii PSD stau la coada sa primeasca un amarat de abonament, elevii incearca sa pacaleasca filtrele Braicar sa se duca la scoala. De ce elevii nu primesc nimic?! Pentru ca nu voteaza! De aceea, Marean s-a gandit ca ar iesi niscava voturi daca ii ajuta pe cei de la "mec" sa-si faca o taraba prin Bariera. Nu mai pun la socoteala faptul ca Marean a gasit loc fix unde lucrase pana sa devina primar. Asta-i alta socoteala!

Ei bine, acum nu mai suntem orasul cu cele mai multe farmacii pe metru patrat, cu cele mai multe pacanele asisderea. Avem si "mec".

Ce strategie mareata a chiscaneanului Marean. A rezolvat cu batranii votanti ai PSD, care se indoapa cu pastile de la farmacii. A rezolvat si pestii care sparg banii de pe fetele trimise cu miile la produs. Au unde sa-si umple timpul, la pacanele ei pierzand mai multi bani pe minut decat fac alea afara!

Acum rezolva si cu tinerii amatori de "junk food". Le da ce vor. Congelate prajite pe post de mancare sanatoasa! Si, evident, spera sa ia voturi.

Hei, dragi pesedisti, stati linistiti. Mareane, voturile vor veni. Aveti grosul prostimii, nu va faceti griji. Veti castiga!

Chiar daca Marean va castiga, va fi o victorie din ce mai trista. Pensionarii cumparati cu un amarat de abonament platit din banii tuturor celor care platesc impozite vor muri curand, dar tinerii indopati cu cacaturi de la "mec" ii vor urma.

Ce castigi, Mareane? Esti mai barbat seara cand ajungi acasa? Eu cred ca traiesti acelasi sentiment pe care il aveau nazistii dupa ce omorau milioane de oameni! Sa fii puternic in felul asta este un rahat. Iti vei satisface frustarile tale de taran ajuns cu greu la oras. Vei distruge insa un oras care a stralucit prin cultura, inovatie, cultura si stiinta. Stiu, voi la "pesedeu" nu aveti departamente d-astea, dare crezi ca, peste ani si ani, nu se va gasi nimeni sa se pise pe mormantul tau?!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>