Published On: vin, sept. 21st, 2018

Elevii de la Scolile Gimnaziale Dudesti si Mircea-Voda invata matematica si informatica in laboratoare digitale

Scolile Gimnaziale Dudesti si Mircea-Voda continua programul Digitaliada si in anul scolar 2018-2019, in laboratoare digitale complet echipate, cu materiale digitale educationale pentru Matematica si Informatica si cu profesori instruiti pentru a utiliza in procesul de predare metode digitale interactive.

Laboratoarele digitale sunt dotate cu tablete pentru ca fiecare elev sa poata lucra individual in timpul orei, cu laptop pentru profesor si videoproiector pentru clasa. Impreuna cu echipamentele, acestia au primit un pachet complet de aplicatii adaptate curriculei, materiale digitale si planuri de lectii pentru a sustine invatarea matematicii si TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat la sesiuni de formare, pentru a fi pregatiti sa utilizeze metodele digitale la clasa.

„In judetul Braila avem deja rezultate foarte bune in scolile din Dudesti si Mircea-Voda. Ii felicitam pentru ca sunt printre primele scoli din România care predau matematica si TIC dupa metode digitale interactive. La nivel national avem in prezent 4500 de elevi care se bucura de beneficiile proiectului Digitaliada in care Fundatia Orange a investit 1,3 milioane de euro.”, Amalia Fodor, director Fundatia Orange.

„Sunt foarte multumita de felul in care educatia digitala se implementeaza in scoala noastra. Elevii sunt foarte receptivi si incântati, iar prezentate in format digital, notiunile sunt mult mai usor de fixat.”, afirma directorul scolii din Dudesti, Georgeta Soare.

„In ultima perioada observasem o scadere a motivatiei in rândul elevilor si mi-am zis ca trebuie sa venim cu ceva nou, cu ceva in plus. Si, aflând de proiectul Digitaliada, m-am gândit ca aceasta este solutia. Si asa a fost.”, declara directorul scolii din Mircea-Voda, Florin Ciortan.

Editia 3.0 a programului Digitaliada adauga 10 noi scoli, selectate prin concurs deschis: Uriu (Bistrita-Nasaud), Costesti (Buzau), Teregova (Caras-Severin), Luna de Sus (Cluj), Sita Buzaului (Covasna), Dragomiresti (Dâmbovita), Mediesu Aurit (Satu-Mare), Turnu Rosu (Sibiu), Ivanesti (Vaslui), Timboesti (Vrancea).

Digitaliada este la a treia editie si este un program de educatie digitala care isi propune incurajarea folosirii tehnologiei pentru imbunatatirea performantei scolare a elevilor. La nivel rural, se incurajeaza invatarea prin metode digitale interactive a matematicii si TIC pentru elevii claselor V-VIII. La nivel national, Fundatia Orange sustine educatia digitala prin dezvoltarea platformei online www.digitaliada.ro si prin concursul de materiale digitale #Digitaliada. Platforma este un hub online de continut educational, ce poate fi accesat si folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toata tara.

Prin acest proiect, la nivel national, 4.500 de elevi din mediul rural invata in laboratoarele digitale dotate cu 1.150 tablete, 41 de laptopuri, 38 de videoproiectoare si ecrane de proiectie. Peste 130 de directori, profesori de Matematica si Informatica din cele 40 de scoli incluse in program pâna in prezent au beneficiat de un program de pregatire si au acces la aplicatiile educative instalate pe tablete, la proiecte didactice adaptate si la ghiduri de predare digitala.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>