Published On: joi, sept. 13th, 2018

„Cunoaste-ti drepturile! Respecta-ti obligatiile”

In aceasta saptamana, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Braila, politistii de frontiera din cadrul Sectorul Politiei de Frontiera Braila si specialistii Centrului Regional Galati al Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane au desfasurat activitati de informare si constientizare a cetatenilor in zona trecere bac Braila-Smardan.

Activitatile s-au derulat sub egida Comisiei judetene de monitorizare a activitatii preventive, coordonata de Inspectoratul de Politie Judetean Braila si constituita in baza Ordinului M.A.I. nr. 119/2017 privind organizarea activitaților cu caracter preventiv in domeniul ordinii și siguranței publice desfașurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Informatiile transmise persoanelor care se deplaseaza cu bacul au vizat mai multe domenii de interes pentru acestia, respectiv: prevenirea traficului de persoane in scopul exploatarii prin munca, normele privind navigatia si pescuitul in zona de frontiera, prevenirea infractiunilor contra patrimoniului si a violentei domestice.

 Reprezentantii structurilor implicate au discutat cu persoanele intalnite in zona si le-au prezentat informatiile promovate in cadrul Campaniei „Cunoaste-ti drepturile! Respecta-ti obligatiile”, prevederi legale referitoare la conditiile care trebuie indeplinite de detinatorii de barci pentru a putea naviga pe apele din zona de frontiera, cele privind pescuitul in aceste ape, precum si informatii privind moduri de operare in savarsirea infractiunilor de inselaciune, talharie si violenta in familie si recomandari pentru prevenirea unor astfel de fapte.

Activitatile politistilor Inspectoratului de Politie Judetean Braila vor continua in aceasta saptamana cu activitati de informare adresate proprietarilor de caini periculosi sau agresivi, care locuiesc in mediul rural.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>