Published On: lun, sept. 10th, 2018

Cum previi producerea unui INCENDIU in CASA TA – Masuri de siguranta

Incendiile reprezinta una dintre cele mai mari temeri ale proprietarilor de case si apartamente. Anual, foarte multi oameni isi pierd viata sau sunt raniti in incendii domestice, motiv pentru care e important sa stii cum sa-ti protejezi casa si familia de izbucnirea flacarilor, dar si ce trebuie sa faci in cazul producerii unui incendiu.

Chiar daca nimeni nu-ti poate oferi garantia ca locuinta ta nu va rezista in fata flacarilor, e bine sa tratezi aceasta potentiala problema cu toata responsabilitatea, asigurandu-te ca ai luat toate masurile de precautie necesare prevenirii izbucnirii unui incediu care poate pune in pericol sanatatea ta si a familiei tale. Iata ce trebuie sa verifici si sa remediezi la casa sau apartamentul tau:

Instalatiile electrice

Multe dintre incendiile casnice pornesc de la micile probleme ale instalatiilor electrice. Unii dintre pagubiti stiau de existenta acestora si au tot amanat remedierea lor sau pur si simplu le-au ignorat, considerandu-le neimportante, iar altii nici macar nu stiau ca traiau cu pericolul in casa. Iata ce trebuie facut:

– Daca iti construiesti casa de la zero sau cumperi un apartament ce urmeaza sa fie construit de un dezvoltator asigura-te ca cei care se ocupa de montarea instalatiilor electrice fac o treaba buna. Nu alege materiale ieftine, potential inflamabile sau care se pot uza si strica rapid. Aceasta economie iti poate pune in pericol viata.

– Daca tocmai ai cumparat o casa sau un apartament mai vechi, verifica starea instalatiilor si, daca se poate, angajeaza un electrician care sa le refaca complet.

– Intrucat pe vremuri instalatiile electrice se faceau cu cabluri din aluminiu, trebuie sa stii ca acesta corodeaza in timp, iar de aici pana la un deznodamant nefericit mai e foarte putin. Alege doar cabluri din cupru pentru noua instalatie.

Instalatia de gaze

Nu doar circuitele electrice defectuoase pot pune in pericol o casa sau un apartament, ci si instalatia de gaze. Iata ce trebuie sa verifici sau sa faci in cazul in care ai in casa cel putin un aparat alimentat cu gaze naturale:

– Sa le facilitezi tehnicienilor companiei furnizoare de gaze naturale posibilitatea efectuarii periodice a reviziilor instalatiei de gaze. Acestia vor depista eventualele nereguli si le vor remedia.

– In cazul in care simti ca aragazul, cuptorul sau centrala termica pierde gaz, opreste aparatul din functiune si cheama un instalator autorizat.

– Verifica cel putin o data pe an ca gurile de ventilare ale electrocasnicelor respective nu sunt obturate de praf si curata-le bine.

Aparatele de incalzire si racire a aerului

Un simplu aparat de aer conditionat defect sau cu o problema de functionare poate fi cauza izbucnirii unui incendiu violent. La fel si aparatele folosite pentru incalzirea aerului.

Sursa:www.casadex.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>