Published On: mar, sept. 18th, 2018

Candidaturile pentru 1 an de liceu in SUA (gratuit!) sunt inca deschise

Ambasada Statelor Unite in Romania, alaturi de Consiliile Americane pentru Educatie Internationala (American Councils for International Education) si de Ministerul Educatiei Nationale invita liceenii interesati, cu cetatenie romana, sa participe la programul Future Leaders Exchange Program (FLEX), editia 2019-2020.

Programul de schimb de experienta FLEX este finantat de catre Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii si a implinit 25 de ani de existenta la nivel global. Din 2015, FLEX exista si in Romania si ofera liceenilor ocazia de a trai in cadrul unei familii americane si de a studia intr-un liceu american, pe parcursul anului scolar 2019-2020. Participarea la Programul FLEX este GRATUITA iar bursa oferita este completa. Pana in prezent, 49 de liceeni romani, din diferite judete ale tarii, au locuit si invatat in Statele Unite ale Americii, in state precum Iowa, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Florida. Programul se adreseaza in egala masura si liceenilor cu dizabilitati, care sunt invitati sa urmeze aceeasi procedura de inscriere.

                Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite si presupune un schimb de experienta, pe perioada unui an scolar, pentru liceeni, in Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este de a promova intelegerea reciproca intre cetatenii Statelor Unite si cei ai tarilor din regiune, pentru ca liceenii sa invete mai multe despre SUA si sa le prezinte americanilor tarile lor de origine. Fiecare bursier va locui timp de un an alaturi de o familie americana si va studia intr-un liceu american, avand toate costurile acoperite prin program. Pentru editia 2019-2020, Romania va beneficia de 35 de burse. In prezent, alti 35 de liceeni romani se afla in SUA si urmeaza a reveni in tara anul viitor.

Criterii de eligibilitate:

Competitia este deschisa liceenilor care indeplinesc TOATE conditiile:

•     au cetatenie romana;

•     sunt nascuti intre 15 iulie 2001 si 15 iulie 2004;

•     sunt, la momentul inscrierii, in clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;

•     studiaza limba engleza in liceu;

•     indeplinesc criteriile pentru a obtine viza SUA si nu au stat in SUA mai mult de 3 luni in ultimii 5 ani.

Candidaturile se depun doar online, in perioada 1 septembrie – 16 octombrie (ora 23:59) 2018.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>