Published On: joi, sept. 27th, 2018

Autoturisme radiate din circulatie descoperite la vama

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi efectueaza cercetari fata de doi cetateni care au fost depistati conducand fiecare cate un autoturism radiat din circulatie.

In ziua de 25 septembrie , in jurul orei 13.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iasi s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, Ion C., cu cetatenie romana si Republica Moldova, in varsta de 33 de ani, conducand un autoturism marca Volkswagen Passat, ce avea aplicate placute de inmatriculare poloneze.

In aceeasi zi, in jurul orei 16.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iasi s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, cetateanul roman Octavian V., in varsta de 26 de ani, conducand un autoturism marca Volkswagen, inmatriculat in Lituania.

Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismele in cauza, politistii de frontiera au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca primul autoturism a fost radiat din circulatie din data de 17.05.2018, de autoritatile din Polonia, iar cel de al doilea din data de 13.09.2018, de autoritatile din Lituania.

Cu privire la cele constatate, barbatii au declarat ca nu aveau cunostinta despre faptul ca mijloacele de transport figurau ca fiind radiate, respectiv ca nu au drept de circulatie.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de punere in circulatie sau conducere  pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

Certificat de inmatriculare fals, descoperit la P.T.F. Albita

Politistii de frontiera din Punctul de Trecere a Frontierei Albita efectueaza cercetari in cazul unui barbat cu cetatenie R. Moldova care a prezentat la controlul de frontiera un certificat de inmatriculare fals pentru semiremorca pe care o tracta.

In data de 25 septembrie , in jurul orei 14.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor necesare intrarii in tara, cetateanul din R. Moldova Roman M., in varsta de 41 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din autocamion marca Mercedes si semiremorca marca Schmitz, ambele inmatriculate in R. Moldova.

La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de inmatriculare prezentat la control pentru semiremorca in cauza, colegii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca documentul nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unui document autentic, acesta fiind fals total.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza pentru savarsirea infractiunii de uz de fals.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>