Published On: mie, aug. 29th, 2018

Ziua Limbii Romane, celebrata la Muzeul National al Literaturii Romane

Mai multe evenimente vor avea loc vineri la Muzeul National al Limbii Romane, incepand cu ora 13.00, in cadrul Zilei Limbii Romane, scrie news.ro.

Astfel, de la orele 13.00 va avea loc dezbaterea “1918-2018-Limba Romana. Un veac din eternitate”, condusa de prof. univ. dr. Lucian Chisu si la care vor mai fi prezenti si altii, printre care si dirijorul Mircea Luculescu, presedintele Uniunii Muzicienilor Interpreti din Romania.

Evenimentul va contine si un moment muzical ce va fi sustinut de doua tinere artiste aflate la inceput de cariera: Daria Cristiana Vacaroiu (harpa) si Andreea Ioana Movileanu (violoncel), acompaniate la pian de Adriana Maier.

Conform legii, la data de 31 august, Ziua Limbii Romane poate fi marcata de catre autoritatile si institutiile publice, inclusiv de reprezentantele diplomatice si institutele culturale ale Romaniei, prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative, cu caracter evocator sau stiintific.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>