Published On: vin, aug. 10th, 2018

Virusul letal WEST NILE loveste Romania

Cel mai letal virus transmis de tantari, West Nile, a produs prima victima in Romania.

Pe noua august s-a inregistrat primul deces cauzat de acest virus, un barbat de 79 de ani din Galati.

Acest virus a fost descoperit in 1937, in districtul West Nile din Uganda. Virusul a luat amploare in 1999 cand s-au descoperit 66 de cazuri in New York, in care au murit sapte persoane. Situatia a inceput sa se agraveze si mai mult in 2002 cand au fost raportate 480 de cazuri si 24 de decese.

Principala cauza de transmitere a virusului sunt tantari infectati, acesta nu infecteaza doar oamenii, tantarii infectati cu acest virus pot contamina si pasarile, caii, cainii, pisicile si iepurii.

Pacientii infectati cu acest virus letal incep sa dezvolte simptomele dupa 3-14 zile si se manifesta diferit de la persoana la persoana.

Sindromul febril este cale de mijloc a virusului unde poti avea febra, dureri de cap, varsaturi, greata, dureri musculare, lipsa de mancare si urticarie la nivelul pieptului, spatelui sau stomacului.

In cel mai rau caz poti prezenta simptome de meningita in care vei simti febra, dureri de cap, rigiditate la nivelul gatului, tremor si convulsii, slabiciune musculara, pierderea  vederii, coma, amorteala si paralizie.

Pentru a nu fi expus virusului, cea mai buna cale de preventie este evitarea intepaturilor de tantari si cel mai indicat lucru este sa folosesti solutii care resping tantarii.

Din pacate, in momentul de fata nu exista un tratament specific pentru virusul West Nile.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>