Published On: vin, aug. 10th, 2018

Trei medalii de aur, o medalie de argint si locul I pe natiuni pentru echipa Romaniei la Olimpiada Internationala de Geografie 2018

Share This
Tags

Lotul olimpic al Romaniei, prezent la a XV-a editie a Olimpiadei Internationale de Geografie, a obtinut, continuand traditia impusa in anii precedenti, rezultate exceptionale: trei medalii de aur si o medalie de argint. Performanta a plasat Romania pe primul loc in clasamentul pe natiuni.

Elevii laureati cu aur sunt Bianca Elena Solomon (clasa a XI-a/Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iasi), Andrei Sandu (clasa a XI-a/Colegiul National din Iasi) si Manuel Cristian Fosalau (clasa a XII-a/ Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi). La fel ca la editia de anul trecut, Omar Hamod (clasa a XII-a/Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti) a cucerit medalia de argint.

Echipa Romaniei a fost insotita de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean si Dorin Fiscutean de la Colegiul National din Iasi. Selectia a fost realizata pe baza rezultatelor inregistrate la Olimpiada Nationala de Geografie 2018. Pregatirea lotului s-a desfasurat la Iasi.

Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Geografie a fost organizata de Canada, la Universitatea Laval Québec, in perioada 31 iulie – 6 august, cu participarea a peste 160 de elevi din 43 de tari.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>