Published On: mie, aug. 8th, 2018

Tanarul de 18 ani care a ucis un minor a fost retinut

Politistii braileni l-au retinut, in cursul zilei de ieri, pe tanarul, in varsta de 18 ani, din comuna Jirlau, care, in noaptea de 4 spre 5 august ac., a produs un accident rutier pe raza localitatii de domiciliu, in urma caruia a rezultat decesul unui minor, in varsta de 16 ani.

Conform buletinului de presa din data de 05.08.2018, in care a fost prezentat acest eveniment rutier, va reamintim faptul ca, in urma verificarilor efectuate de politisti, s-a constatat ca tanarul a condus autoturismul fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule si aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, iar dupa producerea accidentului a plecat de la fata locului fara incuviintarea organelor de politie.

Drumul agricol pe care se deplasa autoturismul era unul deschis traficului rutier, acesta facand parte din categoria drumurilor publice, conform OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand ca avea in aerul expirat o imbibatie alcoolica de 0,85 mg/l, si i-au fost recoltate probe biologice de sange, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa, parasirea locului accidentului, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si sub influenta alcoolului.

Tanarul a fost retinut, in cursul zilei de 06.08.2018, pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, iar ieri, 07.08.2018, a fost prezentat instantei, care a dispus fata de el masura arestarii preventive pe o perioada de 30 de zile.

Acesta a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>