Published On: lun, aug. 27th, 2018

Specialistii avertizeaza/ “Laptele praf este ultima optiune de alimentare a bebelusilor”

Laptele matern contine o cantitate uriasa de imunoglobuline, iar bebelusii alaptati au un risc scazut de expunere la alergii, este ca un vaccin pe care il administram bebelusului inca din primele zile.

“Bebelusii alaptati au risc minim de alergii, astm, bronsita, etc. Pe timpul alaptarii, bebelusul isi dezvolta muschii fetei, devine mai inteligent, deoarece pe timpul procesului mama vorbeste cu el. Copilul alaptat este mult mai echilibrat emotional. Alaptarea are avantaje si pentru mama. Femeile care alapteaza au un risc scazut de depresie”, a declarat educatorul perinatal, Viorica Neata.

“Sunt niste legende faptul ca femeile n-au lapte. Fiecare mama are lapte suficient pentru bebelusul ei.  Problema este cumva ca nu sunt bine informate inca de la inceput. Prima varianta ar fi ca mama sa alapteze. Daca ea nu are lapte, atunci Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca bebelusii sa fie hraniti cu laptele de la mama scos printr-un sistem de nutritie, varianta a treia este de a se alimenta copilul cu laptele de mama donat si abia a patra optiune este laptele praf, laptele formula. Trebuie sa se inteleaga ca laptele praf nu este printre primele variante de alimentare a bebelusilor”, a mai spus Viorica Neata.

Conform Institutului National de Sanatate Publica, in 2017 doar 15% din bebelusii din Romania au fost hraniti prin alaptare pana la varsta de 6 luni.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>