Published On: joi, aug. 23rd, 2018

Soferi atentie!! De vineri o noua lege intra in vigoare

De maine se aplica o noua lege, legea nr. 203/2018 privind masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contraventionale, act normativ intrat deja in vigoare, va fi pusa in aplicare.

Asadar, toti conducatorii auto care vor fi sanctionati cu amenzi contraventionale le vor putea achita la jumatate intr-un termen de 15 zile de la momentul primirii procesului-verbal si nu in termenul de 48 de ore cum era pana in prezent.

In loc de 48 de ore cum era pana acum, acesta va fi de 15 zile, scopul fiind incurajarea romanilor de a-si plati mai repede amenzile, ceea ce va aduce si bani mai multi la bugetul  statului.

“Contravenientul poate achita, in temen de cel mult 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal, jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal” , se arata in noua lege.

Foarte important, daca agentul constatator al contraventiei nu scrie in procesul-verbal si codul numeric personal al celui care a incalcat legea, procesul-verbal va fi considerat nul, acele amenzi vor fi anulate.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>