Published On: mie, aug. 8th, 2018

Scolile afectate de inundatii vizitate de ministrul educatiei

Ministrul Educatiei Nationale a avut intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor locale in vederea identificarii unor solutii concrete pentru aceste scoli, dar si in cazul altor institutii de invatamant preuniversitar afectate de inundatii.

Prima scoala vizitata a fost Scoala Gimnaziala din satul Bacel, judetul Covasna, aflata intr-o stare avansata de degradare, atat in ceea ce priveste constructia propriu-zisa, cat si mobilierul din salile de clasa.

In Lunca Marcusului, judetul Covasna, ministrul Valentin Popa a vizitat scoala primara din localitate. Aceasta a fost puternic afectata de inundatii, aici fiind necesare interventii la nivelul constructiei, precum si dotarea cu mobilier nou, cel actual fiind deteriorat. De mentionat ca unitatea de invatamant este inclusa intr-un proiect de reabilitare in cadrul Planului National de Dezvoltare Locala (PNDL) II, urmand sa fie demarate lucrarile.

In judetul Galati, ministrul Valentin Popa a vizitat Scoala Gimnaziala nr. 1 din comuna Balasesti, unde este nevoie de reabilitarea acoperisului. Primaria va realiza un deviz estimativ in vederea efectuarii lucrarilor. In toate cele trei cazuri, se analizeaza cele mai potrivite surse de finantare pentru reparatiile necesare.

In Galati, a fost analizata si situatia unitatilor de invatamant din judet cu grupuri sanitare in curte. S-a discutat concret asupra modalitatilor prin care aceasta stare de fapt poate fi eliminata, respectiv prin includerea scolilor respective in PNDL sau intr-un program national de reabilitare a unitatilor de invatamant preuniversitar care nu fac parte din proiecte finantate prin PNDL, POR sau alte programe nationale.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>