Published On: joi, aug. 30th, 2018

Romania, bomba cu ceas inainte de preluarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene

Spectacolul pus in scena de actuala coalitie de guvernare are un singur scop: controlul politic al justitiei si serviciilor de informatii, singurele institutii din Romania care inca nu sunt total subordonate pentru a desavarsi regimul autocratic instaurat dupa alegerile parlamentare din 2016. In acest timp, capacitatea administrativa a executivului si a institutiilor subordonate a continuat sa scada, pana la nivelul la care ne intrebam daca in Romania mai guverneaza cineva.

Criza majora generata de pesta porcina este un exemplu elocvent privind incapacitatea de reactie a autoritatilor de la noi si lipsa oricarei strategii de a veni cu solutii. Sub ochii nostri, se desfasoara un dezastru economic, sanitar si ecologic, dar spatiul public este in totalitate ocupat de dezbaterea unor protocoale secrete si de galceava fara scrupule a ministrului Justitiei cu oricine indrazneste sa declare altceva decat domnia sa.

O tara neguvernata precum Romania nu este altceva decat o bomba cu ceas. Practic, urmatoarea criza majora poate sa apara din orice domeniu al vietii economico-sociale, pentru care nici un minister nu poate sa intervina, din moment ce este gestionat de oameni cu competente precare. Pentru ca executivul Romaniei este rezultatul unei constructii politice ale unor lideri care nu au alta grija in afara de albirea propriilor dosare penale si oprirea unor procese aflate pe rol, prin mutilarea legislatiei anticoruptie.

Liviu Dragnea, sub spectrul unei noi condamnari definitive si a trimiterii in judecata in alte cateva dosare grele, este intr-o batalie continua cu Romania. De ingenuncherea institutiilor si a romanilor depinde viitorul lui, unul pe care si-l doreste in libertate si cu putere dictatoriala asupra intregii tari. Ceasul al 12-lea a fost de mult depasit, iar comportamentul actualei puteri nu mai are nimic in comun cu democratia. Toti cei care sustin regimul Dragnea se fac in mod direct partasi la distrugerea Romaniei, inainte chiar de preluarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

Nici un efort nu este inutil in incercarea de a opri tavalugul. Anul viitor avem doua randuri de alegeri. Poate este ultima noastra sansa de a repune Romania pe calea democratica, pro-europeana si pro-atlantica.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>