Published On: lun, aug. 27th, 2018

Represiunea asupra elevilor romani: manuale scolare editate de stat, cu greseli de gaga

Cat lanseaza Liviu Dragnea scenarii cu asasini platiti sa-l ucida cu privirea la comanda lui George Soros, in Romania se petrec lucruri de o mare gravitate, acele subiecte care nu isi mai gasesc loc in spatiul public din cauza agendei paralele lansate de propaganda PSD-ALDE. Nationalizarea pietei de manuale scolare va incepe inca din aceasta toamna sa faca victime printre elevii romani. Sunt chiar tinerii aflati pe bancile gimnaziului care au nevoie de o educatie la cele mai inalte standarde si de a caror pregatire depinde Romania de maine.

1.600.000 de manuale de geografie pentru clasa a VI-a, manuale unice, au fost tiparite de catre Editura Didactica si Pedagogica, noul monopol de stat in editarea de manuale, cu greseli incredibile: Turnu Magurele apare pe harta tarii in locul localitatii Drobeta-Turnu Severin, Marea Moarta in locul Marii Rosii s.a.m.d. In apararea sa, conducerea Ministerului Educatiei Nationale „isi exprima increderea ca erorile regretabile, de tipul celor din manualul de Geografie, nu sunt recurente". Asadar, nimeni de la Ministerul Educatiei nu stie cu precizie ce alte gogomanii mai ascund manualele dedicate altor discipline, insa apeleaza la sentimente precum speranta (care nu are nimic in comun cu rigoarea stiintifica): „sa speram ca nu sunt asa toate!".

Vina, in mod evident, nu poate sa fie plasata profesorilor (sau doar lor) care au intocmit manualul. Doar centrele de copiere preiau un manuscris si il publica asa cum a fost primit de la autorii de catrene si cimilituri! O editura profesionista trece un manuscris printr-un proces laborios de redactare si corectura, cu implicarea nemijlocita a autorilor, carora le sunt cerute nenumarate lamuriri. In concluzie, Ministerul Educatiei traieste cu speranta (care moare ultima doar intr-o lume normala, nu in Romania PSD-ALDE!) ca greselile flagrante din manualul de geografie nu se vor regasi, intr-o forma sau alta, in toate manualele tiparite in milioane si milioane de exemplare pentru aceasta toamna, necum nu isi propune retragerea tirajului, retiparirea si sanctionarea celor vinovati! Este, in mic, chintesenta acestei guvernari de mahala: fuga de orice responsabilitate si idiocratia la putere!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>