Published On: joi, aug. 30th, 2018

Recomandari pentru prevenirea cazurilor de inec

Pe perioada sezonului estival prevenirea cazurilor de inec reprezinta o prioritate pentru Politia Transporturi, avand in vedere faptul ca, in anul 2017, la nivelul Postului de Politie Transporturi Navale Braila s-au inregistrat opt decese prin inec in fluviul Dunare, iar in cursul acestui an, alte 4.

Persoanele in cauza au plecat la scaldat sau la pescuit, iar din cauza neatentiei, consumului de alcool sau a altor factori, tratati cu ignoranta de catre cei in cauza, a survenit decesul.

Un caz recent este cel al celor trei tinere, cu varste de 15, 19 si 27 de ani, din Braila, care la data de 21.08.2018, in timp ce se aflau la scaldat, in dreptul Plajei Liponenesti, au fost purtate de curent in Fluviul Dunarea, doua dintre fete inecandu-se.

Acestea venisera impreuna pentru la malul Dunarii pentru a serba ziua de nastere a tinerei de 27 de ani, iar la un moment dat au intrat in apa pentru a se racori.

Astfel, Politia Transporturi aduce in atentia cetatenilor nivelurile de risc si consecintele unor conduite neadecvate si recomanda adoptarea unor masuri de autoprotectie, pentru evitarea unor accidente tragice.

Principalele cauze care genereaza producerea de evenimente sau incidente sunt:

*             nerespectarea zonelor special amenajate pentru scaldat;

*             ignorarea de catre persoanele in cauza a problemelor medicale de care sufera;

*             trecerea brusca de la temperatura mediului ambiant la temperatura scazuta a apei;

*             epuizarea morala survenita din cauza spaimei caracteristice persoanelor care nu stiu sa inoate sau nu-si pot aprecia fortele, avenmturandu-se prea mult in largul apei;

*             consumul de bauturi alcoolice;

*             nerespectarea prevederilor legale ce impun purtarea vestei de salvare in ambarcatiunile de agrement sau la practicarea sporturilor nautice.

Pentru prevenirea cazurilor de inec, politistii recomanda:

*             Evitati consumul de alcool sau substante stupefiante!

*             Scaldatul sa se faca doar in locuri special amenajate!

*             Tineti seama de temperatura apei si de conditiile de mediu!

*             Nu lasati copiii nesupravegheati in apropierea Dunarii! Fluviul are maluri abrupte si curenti puternici!

*             Evitati sa va indepartati de mal in cazul in care nu sunteti buni inotatori!

*             Se interzice practicarea oricaror forme de agrement nautic in afara zonelor special amenajate si semnalizate in acest sens!

*             In cazul imbarcarii, indiferent de tipul ambarcatiunii pe care va aflati, utilizati vesta de salvare si evitati ridicarea in picioare, pe parcursul deplasarii, pentru eliminarea riscului de cadere peste bord!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>