Published On: lun, aug. 13th, 2018

Politistii braileni li se adreseaza copiilor pentru prevenirea disparitiilor

Nu sunt putine cazurile in care cei mici, antrenati in jocuri si joaca, uita ca cineva drag lor se gandeste la ei neincetat si se intreaba: "Ce-o face puiul meu acum?" .

Draga copile, pentru a nu-ti speria nejustificat parintele, ține cont, atunci cand nu esti sub supravegherea lui, de urmatoarele sfaturi:

Daca ai un telefon mobil pe care parintele ti l-a lasat sa comunice cu tine, ia-l dupa tine si nu-l uita intr-un loc in care nu-l poti auzi. Raspunde de fiecare data cand te suna mama sau tata, chiar daca jocul in care esti implicat este foarte distractiv. Daca nu ai reusit sa raspunzi, suna-ti inapoi, imediat, parintele si nu-l lasa sa se ingrijoreze. In fiecare dimineata asigura-te ca telefonul este incarcat.

Atunci cand pleci afara la joaca, anunta-ti familia unde te vei juca si cu cine. Daca, in timpul jocului, tu si ceilalti copii va hotarati sa plecati in alt loc decat ai anuntat acasa, mergi si anunta-ti parintii despre aceasta schimbare.

Daca pleci cu familia in vacanta, nu te departa niciodata de parintii tai. Este bine sa memorezi numarul de telefon al unuia dintre parinti. Daca se intampla sa te ratacesti, nu te departa de locul in care ai constatat ca esti singur si apeleaza la un adult care iti inspira incredere – un politist, o mama cu un copil, o vanzatoare – pentru a te ajuta sa-ti suni parintii.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>