Published On: lun, aug. 27th, 2018

Politistii au aplicat amenzi in valoare de 28.850 lei in doua zile

Politistii braileni actioneaza, permanent, in municipiu si judet, pentru prevenirea faptelor antisociale, in special a celor comise cu violenta, precum si pentru mentinerea climatului de ordine si siguranta publica.

In perioada 24 – 26 august, politisti din cadrul Politiei Municipiului, politiilor orasenesti si cei ai sectiilor de politie rurala arondate, sprijiniti de jandarmi, au actionat atat in municipiu, cat si in localitatile din mediul rural, in zona pietelor, precum si a celor cu profil discoteca, club, cafe-bar s.a., pentru mentinerea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor ilegale, precum si a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activitatilor, au fost verificate 41 de societati comerciale, legitimate 212 persoane si au fost oprite in trafic si controlate peste 167 de autovehicule, fiind testati cu aparatul etilotest 57 de soferi.

De asemenea, acestia au constatat 87 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 28.850 de lei.

Dintre amenzile aplicate 64 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 12 conform Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 8 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, doua potrivit Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si una la alt act normativ.

Ca masura complementara, politistii au ridicat in vederea suspendarii un permis de conducere si au retinut patru certificate de inmatriculare.

Ieri, la ora 02:30, politistii din cadrul Biroului Ordine Publica au oprit in trafic, pentru control, un autoturism, care circula pe strada Soseaua Buzaului din municipiu.

La volanul acestuia a fost identificata o tanara, in varsta de 24 ani, din Braila.

Soferita a fost testata cu aparatul etilotest, rezultand ca avea in aerul expirat o imbibatie alcoolica de 0,60 mg/l, aceasta fiind condusa la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sange, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

In cauza s-a intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului.

Tot ieri, un barbat, in varsta de 48 de ani, din comuna Jirlau, in timp ce conducea un autoturism pe DN 2B, pe raza localitatii Ianca, a acrosat un biciclist, in varsta de 49 de ani care nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers catre stanga.

In urma impactului a rezultat vatamarea corporala a biciclistului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale, fara a ramane internat.

In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

La data de 24 august, ora  07:45, politisti din cadrul Postului de Politie Comunal Ciocile l-au oprit, pentru control, pe DJ 211C, pe un tanar, in varsta de 22 de ani, din judetul Ialomita, in timp ce conducea un autoturism fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

In cauza a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>