Published On: mie, aug. 29th, 2018

Petre Tutea “Am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti”

De ce intotdeauna ajungem sa ne pomenim valorile mult timp dupa ce acestia nu mai sunt?

Ca si in cazul de fata si dupa cum spune si aceasta poza, mare dreptate a avut acest eseist si filozof desavarsit atunci cand, pe patul de moarte, declara intr-un interviu acordat Televiziunii Romane din garsoniera sa undeva prin anul 1991, ca a indurat 13 ani de temnita pentru un popor de idioti, ceea ce se contura a fi un adevar.

Nu ne-am apreciat valorile decat dupa moartea lor, ceea ce denota faptul ca suntem un popor de “adormiti” incat nici astazi nu ne putem trezi.

Ne lasam influentati foarte usor de haimanale si mafioti ce ne conduc inca din 90’ si pana-n ziua de astazi.

Nu facem nimic pentru a schimba “radacina putreda” ce s-a instalat pe teritoriul nostru. Suntem bataia de joc a guvernului si niciunul dintre ei nu duce nicio teama sau grija pentru ca ne-au “simtit” de mult cat de adormiti suntem.

Am ajuns o tara in care poporul accepta cu buna seama sa fie condusi de un premier analfabet, de un presedinte ce leaga doua cuvinte intr-un interval de 30 de minute si de un mafiot ce nimeni nu-l poate da jos, batandu-si joc de noi din ce in ce mai tare.

Ne-au dezbinat asa cum si-au propus si in pofida faptului ca suntem constienti de toate astea, nu facem nimic, oare vreun politician din tara asta macinata de atata coruptie pana-n “maduva oaselor”, ar face vreo zi de puscarie din dragoste pentru poporul sau?!

Poza aceasta face cat o mie de cuvinte.

poza dragnea

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>